קישורי אתר מוצגים בדרך כלל בדף תוצאות החיפוש, מתחת לתוצאת החיפוש הראשית של האתר. בצורה כזאת, למעשה, מאפשר מנוע החיפוש לגולשים לגשת ישירות אל עמודים פנימיים רלוונטיים באתר באמצעות לחיצה על הקישור המתאים.
כך שלמעשה, גולש שביצע שאילתא במנוע החיפוש מקבל את התוצאות הקיימות באינדקס של מנוע החיפוש, ולאו דווקא אלו אשר מייצגות את המצב הנוכחי של האתרים השונים. מנועי החיפוש משתדלים לגשר על הפער הזה כל העת, ולמצוא שיטות חכמות על מנת לתעדף את תקציב הזחילה של עמודי האינטרנט השונים, כך שהם יוכלו לקבל תמונת מצב עדכנית יותר ויותר ולהציג את תוצאות החיפוש בצורה העדכנית ביותר שנכונה לאותו רגע…
במידה והגעתם למילים שעליהן אין נושא באתר – זה הזמן לרשום בטבלה שצריך ליצור עמוד רלוונטי לאותה מילת מפתח.
למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).
כשמקדם אתרים מקבל על עצמו משימת קידום אורגני של אתר, אחת מן הבדיקות החשובות שעליו לבצע הוא בדיקת ההיסטוריה של הדומיין. דומיין בעל היסטוריה בעייתית, הכוללת פריצות, הפצת ספאם ועונשים ידניים שספג ממנוע החיפוש, הוא דומיין שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לקדם.
תעברו על האתר מא' ועד ת'. תקראו את כל הטקסטים, תעברו על כל הפוסטים והעמודים באתר, תבינו מהם השירותים שהאתר מציע, מה המסר שהאתר רוצה להעביר, מיהם קהל היעד של האתר ועוד.
זהירות! שימוש לא נכון באנקורים בקישורים חיצוניים עלול להזיק. כתבתי על זה מאמר נפרד (למתקדמים): מלכודת האנקורים.
לאחר שיש לכם רשימה התחלתית של ביטויים (מומלץ לארגן בקובץ אקסל), זה הזמן לייצר תוכן עבור הביטויים האלה.
לקדם אתרים בגוגל זה בעצם כמו לשחק פוקר עם גוגל, רק שגוגל משחק עם יד פתוחה.
בחירת אסטרטגיית התוכן צריכה click here להתבצע כבר בשלבים הראשונים של קידום האתר, עוד בשלב התכנון. בשלב זה תעשו שימוש בכלי מחקר מתקדמים על מנת להבין מה מעניין את הגולשים בנישה שלכם, באיזו תדירות תפרסמו תכנים באתר, מה יהיה האורך של המאמרים, מי יכתוב אותם, מה תהיה תצורת ההתקשרות מול כותבי התוכן, מה נדרש על מנת לכתוב תוכן בנישה שלכם, ובפרט, האם נדרשת הכשרה מיוחדת, תואר אקדמי ייעודי, גישה למקורות מידע שעולים הרבה כסף, או שמא, כל כותב תוכן מתחיל יוכל לבצע את העבודה.
בסופו של יום, תרצו להיות מדורגים עבור ביטויי מפתח שחשובים לכם ולא פחות חשוב מזה, לא להיות מדורגים על ביטויי מפתח שיזרימו לאתר שלכם תנועה לא איכותית של גולשים. כיצד עושים זאת? הכל מתחיל ממחקר ביטויי מפתח איכותי, שבו תמפו את הביטויים שחשוב לכם להיות ממוקמים גבוה במנוע החיפוש עבורם, תבינו את היקף החיפושים של הביטויים האלו, תגלו ביטויים אחרים שלא חשבתם עליהם, תמצאו מילות מפתח שהמתחרים שלכם מדורגים עליהן ואילו אתם עדיין לא, תמצאו רעיונות לכתיבת מאמרים בנושא שלכם, שאלות שגולשים מחפשים בנישה שלכם, ועוד ועוד.
רבים נוטים לחשוב שכאשר גולש מקליד שאילתא בשורת החיפוש, מבצע מנוע החיפוש בדיקה בזמן אמת של אתרי האינטרנט השונים הפזורים ברחבי הרשת, מוצא את האתרים הרלוונטיים לשאילתא שביצע הגולש, ומציג את התוצאות, בסדר יורד של חשיבות והתאמה לגולש, בדף תוצאות החיפוש. ובכן, הדברים עובדים בצורה קצת שונה.
החלטתם בכל זאת לקרוא את כל המדריך המלא? אמיצים. זה ללא ספק השלב הראשון בדרך לרמת המאסטר. ברוכים הבאים למדריך קידום האתרים המקיף ביותר בעברית שנכתב על קידום אורגני בגוגל.
דף הבית » מדריכי קידום אתרים למתחילים » מדריך קידום אתרים אורגני בגוגל מדריך קידום אתרים אורגני בגוגל